Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2008

København har verdens bedste metro

Af Thomas de Laine

Metrotog på strækningen til Lufthavnen
Metrotog på Østamager. Foto: Thomas de Laine.

Metroen i København er blevet kåret til verdens bedste ved en international metrokonference. Det skete sent tirsdag aften, og deltagerne var repræsentanter fra metrosystemer over hele verden.

Ifølge en pressemeddelelse fra Metroselskabet, var det metroens høje driftsstabilitet, evnen til hurtigt at få tilpasset den nye strækning til Lufthavnen samt den høje passagertilfredshed og sikkerhed, der var de vigtigste bevæggrunde for tildelingen. Jesper Christensen, der er socialdemokratisk medlem af Borgerepræsentationen, var til stede og har udtalt, at København godt kan være stolt og tilfreds med prisen. Og at anerkendelsen er et bevis på, at det er rigtigt at udvide med en metrocityring.

Metroselskabets administrerende direktør Anne-Grethe Foss er selvfølgelig også glad for det skulderklap, hendes kolleger fra andre lande har tildelt den københavnske metro. Men der også plads til forbedringer: "Det er blandt andet sådan noget med at få vores elevatorer til at fungere bedre, og det skal vi altså blive bedre til. Desuden skal vi også blive bedre til at informere vores passagererne, selvom vi gør meget for det allerede i dag," siger hun.

Prisen blev uddelt ved konferencen MetroRail 2008. I alt var omkring 50 metroer repræsenteret, heriblandt "tunge drenge" som MTA New York City, BVG i Berlin, Docklands Light Rail og London Underground.

Prisuddelingen er en del af konferencen, og udover prisen for verdens bedste metro, der altså gik til København, har otte andre byer også fået priser for f.eks. bedste passageroplevelse, bedste vedligeholdelsesprogram, bedste nye station og "mest innovative finansieringsprojekt". Heraf var kun en enkelt metro ikke repræsenteret ved konferencen. Det var med andre ord godt 15 pct. af de deltagende metroer, der blev præmieret. Men sådan er det jo med brancheprisuddelinger.

Konferencen blev denne gang afholdt i København, og havde Ansaldo - leverandør til den københavnske metro - som hovedsponsor. Endelig blev der på konferencen holdt oplæg om Københavns metro. Så alt i alt er der måske også andre forhold end tørre tal, der har spillet ind på kåringen. Men med det sagt, skal der da lyde et tillykke til metroen fra Myldretid!

Kilder: Pressemeddelelse fra Metroselskabet 02.04.08; Dr.dk [(lang URL)] 02.04.08; hjemmeside for konferencen [http://www.terrapinn.com/2008/metrorail/, 02.04.08]