Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2007

Ny bog: Rutebilejer og chauffør

Af Thomas de Laine

Forsiden af Rutebilejer og chauffør

For nylig er der udkommet en lidt anderledes busbog, nemlig Rutebilejer og chauffør, der er udgivet af J-bog for forfatterens konsulentfirma Imagita. Bogen omhandler buschaufførernes arbejdsvilkår gennem årene og ikke mindst forholdet til deres arbejdsgivere: rutebilejerne. Det er bl.a. historien om Rutebilejernes Arbejdsgiverforening, der blev dannet i 1937, og den lange vej til fælles overenskomster for rutebilområdet.

Første del af bogen fortæller om vejen fra en iværksætterbranche til at blive en del af det organiserede arbejdsmarked, mens anden del beskriver de mange arbejdskonflikter i årene efter 1970. Blandt andet er Ri-Bus-konflikten omtalt.

Bogens forfatter er Mikael Hansen, som bl.a. har været redaktør på Danske Busvognmænds blad i flere år og tidligere også formand for Bushistorisk Selskab, og det tyder på, at der er styr på tingene.

Rutebilejer og chauffør er på 220 sider med især tekst, men også mere end 70 nyere og ældre illustrationer i sort/hvid. Den koster 250 kr. ekskl. forsendelse og kan erhverves hos J-bog.

Mikael Hansen: Rutebilejer og chauffør. Udgivet for Imagita af J-bog, Taastrup, september 2007.