Myldretid.dk (til forsiden)  
  Forside   Nyheder   Baggrund & historie   Billeder   Garagefakta   Busbasen   Vognlister
  Opdateringer   Om Myldretid.dk   Kontakt

  Du er her: Forside > Nedlagt forum (2005-08) > DSB - "Til Salg"

DSB - "Til Salg"

 Christian H. Tarrach Paulsen (skrevet 2007-06-29 13:18)| Link 
Iflg. Jyllands-Posten og epn.dk står DSB nu overfor et salg efter den succesfulde licitation over Kystbanen og Øresundstogene. DSBFirst skal køre togene fra 2009 og det får nu politikerne til at sætte gang i planerne om et salg af statsaktieselskabet. 
Dansk Folkeparti går nu ind for et salg og De Radikales trafikordfører Martin Lidegaard sige ligefrem at han er uideologisk og til at forhandle med. 
Grunden til salget er den risiko der er forundet med fremtidige licitationer som DSB vil være med. Hvis DSB taber kan det betyde at værdien i selskabet udhules i forbindelse med et salg.  
 
Indtil videre arbejder Transport- og energiministeriet med beregninger på hvor meget DSB er værd. Desuden skal man klarelagt en strategi for statens aktiver i DSB og hvordan staten vil trække sig helt ud af selskabet. 
 
Kilde: epn.dk (http://epn.dk/handel_service/transport_logistik/article987896.ece)

 Thomas de Laine (skrevet 2007-06-29 13:39)| Link 
Et salg af DSB før eller senere har vel været ventet af de fleste. 
 
Spørgsmålet er så, om man kan finde en fornuftig balancegang mellem at sælge DSB, mens prisen er god (det vil nok sige, mens det meste trafik endnu ikke har været udbudt) og uden at ødelægge det fremtidige marked for jernbanetrafik i Danmark ved at give et stort udenlandsk selskab monopol (mere eller mindre), inden konkurrencen er kommet igang.

 Christian H. Tarrach Paulsen (skrevet 2007-06-29 13:49)| Link 
Først og fremmest bliver det spændende hvordan konstellationen DSBFirst spænder af fra 2009. Kan de tjene penge så har man forståligt nok en god forretning. 
Dernæst vil det være nærliggende at privatisere DSB - og lade selskabet køre sammen med First i resten af landet og byde på de kommende licitationer som skulle komme. 
Nu taler Walther Christophersen fra Dansk Folkeparti at man ligefrem skulle få få fjernstrækningen fra Aalborg til København i udbud, men det tror jeg ikke bliver noget af det som transportministeren vil gøre "lige med det samme".

Der kan ikke skrives nye indlæg til dette emne.

 Opdateret sidst:
29. juni 2007

 

 Forum
Pil Der er 5.594 arkiverede forumindlæg.

Emneoversigt

Forummets aktivitet

 
Tilbage til toppen

Forside | Nyheder | Baggrund & historie | Billeder | Garagefakta | Busbasen | Vognlister
Opdateringer | Om Myldretid.dk | Kontakt


Denne sides adresse (URL): http://myldretid.dk/forum/emne/602
Copyright © 1999-2022 by Thomas Mark de Laine (admin@myldretid.dk), all rights reserved.