Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2019

Metrocityringen er godkendt og åbner søndag

Af Thomas de Laine

Trafikstyrelsen udstedte onsdag de endelige godkendelser og ibrugtagningstilladelser til Metroselskabet og operatøren Metro Service. Dermed skulle åbningen på søndag være sikret, og der bliver ingen pinlig aflysning i sidste øjeblik, som den man oplevede i Aarhus for to år siden.

Programmet for åbningsdagen 29. september er for nylig offentliggjort og kan ses i begivenhedskalenderen. Det vil hele dagen være gratis at køre med metro, S-tog og busser i Københavns og Frederiksberg kommuner, men altså ikke fjerntog. Fra og med mandag 30. september skal man til gengæld huske kvalitetstillægget, når man kører med metroen - både på cityringen og i den "gamle" metro.

De tilladelser, der i dag er givet, omfatter bl.a. ibrugtagningstilladelse til metrocityringens infrastruktur, stationer, skakte og rullende materiel samt sikkerhedsgodkendelse af tekniske og trafikale sikkerhedsregler og uddannelse mv. Tilladelserne og godkendelserne indeholder visse betingelser, der skal være opfyldt, enten inden driften med passagerer påbegyndes, eller efterfølgende.

Movias metroberedskabsbusser, som Myldretid tidligere har omtalt, kommer således ikke som udgangspunkt på gaden fra søndag 13. oktober, men beredskabet eksisterer alligevel i en vis periode og kan blive indsat, hvis der opstår problemer i metrodriften, eller til forstærkning på nogle af buslinjerne i "Nyt Bynet".

Kilde: Pressemeddelelser fra Trafikstyrelsen 25.09.19 og Trafikselskabet Movia 25.09.19