Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2019

Nobina køber Ørslev Turisttrafik

Af Thomas de Laine

Ørslev Turisttrafik 7711 i Præstø
Næstnyeste rutevogn hos Ørslev Turisttrafik er denne Volvo B8RLE. Bus 7711 ankommer til Præstø som linje 661R i september 2018. Foto: Thomas de Laine.

For tredje gang på få måneder har et af landets større busselskaber været på opkøb. Denne gang har Nobina købt Ørslev Turisttrafik, som er en familievirksomhed med base i Ørslev nordøst for Vordingborg. Det er almindelig Movia-rutekørsel samt handicapkørsel med 21 minibusser, der er omfattet af salget, hvorved Nobina altså også får et nyt forretningsområde. Prisen er ca. 15,5 millioner kroner.

Ørslev-virksomheden blev grundlagt i 1966 af Inger og Knud Pedersen, som dengang blot kørte to skolebusser. Næste generation, brødrene John og Ole Pedersen, tog over i 1983, og aktiviteterne blev siden delt i tre forskellige selskaber: Ørslev Turisttrafik, Ørslev Rejser og Ørslev Turistbusser.

Ørslev Turisttrafik begyndte først forholdsvis sent med almindelig rutekørsel, men har siden foråret 2010 kørt Movia-kontraktkørsel på virksomhedens hjemegn og fra december 2012 også vest for København, hvor kørslen dog oprindeligt blev udført af en underentreprenør. Ørslev Turisttrafik blev kåret til "Årets operatør" af Movia i både 2015 og 2018.

I år går den ene af ejerne, Ole Pedersen, på pension, og tredje generation står ikke klar til at overtage arbejdet. Dette skulle være baggrunden for, at Ørslev Turistbusser 1. juli 2018 blev solgt til Egon's Turist & Minibusser, der har drevet firmaet videre under Ørslev-navnet, og at rute- og handicapkørslen frasælges nu. Derimod fortsætter Ørslev Rejser med rejsebureauvirksomheden.

Nobina har i forvejen Movia-kørsel på Sydsjælland fra et anlæg i Næstved, hvor man blandt andet kører bybusserne i byen. Med Ørslev Turisttrafik overtager Nobina kørsel i området mellem Vordingborg, Ørslev, Mern, Præstø, Kalvehave, Stege og Lundby på linje 661R, 664 og 669. På linje 664 er der dog kun tale om det ene ud af tre vognløb, idet resten af linjen køres af DitoBus. Kørslen udføres fra Ørslev Turisttrafiks garage i Ørslev, næsten på linje 661Rs rute. Hertil kommer linjerne 116 og 850 i Taastrup, Høje Taastrup, Hedehusene og Fløng, der har garage i Kamstrup ved Roskilde fælles med Kruse. I alt råder Ørslev Turisttrafik over 16 rutevogne inkl. reserve. Hertil kommer de 21 minibusser og 3 skolebusser, som har garage i Rønnede.

Schmidts Turisttrafik kørte fra 2012 til 2016 linjerne 116 og 850 som underentreprenør for Ørslev Turisttrafik, der gennem udbuddet fik en meget lille kørselsmængde i området. Da Schmidts Turisttrafik imidlertid blev taget under konkursbehandling i efteråret 2016, måtte Ørslev selv overtage kørslen, og busserne flyttedes fra Schmidts Turisttrafiks garage i Glostrup til adressen i Kamstrup. I Movias udbud A16 har Ørslev Turisttrafik tabt denne kørsel, som pr. 14. april 2019 er vundet af netop Nobina. På grund af ændringer i kørselsmængder ved ruteændringer i området er det dog linje 224, som Nobina vil komme til at køre i den nye kontrakt, mens linje 116 tilgår Lokalbus, og linje 850 nedlægges.

Nobina erhvervede senest et busselskab, da man i efteråret 2018 opkøbte De Blaa Omnibusser i Holte. De Blaa Omnibusser er til dato blevet videreført selvstændigt og under sit gamle navn.

Kilde: Pressemeddelelse fra Nobina 15.02.19; Bussmagasinet.se 15.02.19