Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2015

Umove-selskaberne skifter navn

Af Thomas de Laine

Der er nu sat dato på, hvornår de forskellige Umove-ejede busselskaber kommer til at køre under Umove-navnet: 1. november udskiftes bomærkerne på busserne og garageanlæggene, og Umove får en samlet hjemmeside. På uniformssiden vil udskiftningen foregå løbende, efterhånden som slidte uniformsdele skal erstattes.

Reelt bliver der tale om to driftsselskaber: Fjord-bus får nyt navn Umove Øst A/S, og De Hvide Bussers aktiviteter overføres hertil. Det var også Fjord-bus, der var den formelle vinder af kørsel i Movias udbud A12, hvor Umove vandt linje 3A og 9A samt en ny kontrakt på den udbudte del af De Hvide Bussers kørsel. Thykjær, der også har genvundet kørsel i årets løb, skifter navn til Umove Vest A/S.

Umoves bomærke er en orangerød cirkel med navnet "u move" i sort og små bogstaver (minuskler). Hvis nogen skulle være i tvivl, skal navnet udtales "You Move".

Navneskiftet har været ventet længe, ikke mindst fordi Umove tidligere på året vandt ny kørsel i København, som det ville være mest oplagt straks fra overtagelsen at køre under det nye navn. I øvrigt får kørslen garage på Farverland 7 i Glostrup - et tidligere MAN-værksted i nærhed af flere andre Movia-busgarager og VDL, som er leverandøren af anlæggets nye busser.