Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2015

Ryvang fik ufrivillig rolle i terrorangreb

Af Thomas de Laine

Gerningsmanden på Ryvang garage
Det billede af gerningsmanden, som Politiet offentliggjorde. Afmeldte 11A-busser ses i baggrunden.

Som bekendt fandt der lørdag eftermiddag 14. februar et terrorangreb sted i caféen på kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København, som blev efterfulgt af endnu et angreb i Indre by natten til søndag. To mennesker mistede livet og fem blev såret ved disse tragiske hændelser.

Hvad færre nok ved er, at Arrivas Ryvang-garageanlæg på Østerbro ufrivilligt kom til at spille en rolle, nemlig som kulisse for en del af jagten på gerningsmanden. Han flygtede nemlig efter skyderiet i bil længere ud på Østerbro og ind på Ryvang garage, hvor han efterlod flugtbilen på parkeringspladsen bag værkstedet. Garagens overvågningskameraer fangede manden ved rækken af hensatte batteribusser fra linje 11A, og disse billeder blev som de første frigivet til offentligheden med henblik på at få ham identificeret. Efter alt at dømme var det ham, Politiet skød tidligt søndag morgen på Nørrebro.

Gerningsmandens flugt og Politiets efterfølgende intensive arbejde i området gav således anledning til det, der nok har været en de mere bemærkelsesværdige dage i garagens cirka 45-årige historie - desværre på en rigtig kedelig baggrund.