Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2012

Fire prækvalificerede til Aarhus-letbanen

Af Thomas de Laine

Alstom-vogn i Braunschweig
Alstom-vogn fra 2007 i Braunschweig. Byen har 35 km letbane med den i europæisk sammenhæng unikke sporvidde 1100 mm, som dog delvist er suppleret med en tredje skinne, så normalsporet materiel kan køre på strækningerne, og fremtidig samdrift med jernbanelinjer er en mulighed. Foto juni 2008: Thomas de Laine.

Udbuddet af opgaven med at anlægge letbanen i Aarhus og levere det rullende materiel er nu kommet et stykke videre, idet Aarhus Letbane I/S har prækvalificeret fire konsortier, som altså får mulighed for at afgive tilbud.

De fire prækvalificerede er:

Alle fire har erfaringer på området. Siemens er f.eks. kendt for Combino-vognene og Alstom for Citadis-vognene, og spanske OHL har bygget 22 km letbane i det vestlige Madrid. Ansaldo STS er her til lands kendt for at have leveret togsystemet til Københavns metro - et system og et metrotogsæt, der efterfølgende bl.a. er solgt til Rom, Milano og Brescia i Italien.

Udover de fire nævnte havde tre andre konsortier ansøgt om prækvalifikation.

I januar vil de prækvalificerede modtage udbudsmaterialet. Tilbudsfristen vil være til sommer, og tildelingsbeslutningen kan ventes inden udgangen af 2013.

Kilde: Midttrafik.dk 04.12.12