Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2000

Ingen dobbeltdækkere på linie 300S

Af Thomas de Laine

Så er det sikkert og vist: Der kommer ikke dobbeltdækkere på linie 300S. Da HT i januar endelig i sit 9. udbud afgjorde, at Arriva Danmark fortsat skulle betjene linie 300S fra 2001, stod betjeningsformen endnu uklar. Skulle det være dobbeltdækkere, eller skulle det fortsat være ledbusser?

Svaret er nu kendt. HT er som bekendt meget interesserede i dobbeltdækkerne, som man håbede at kunne indsætte på linie 300S. Der er imidlertid et problem, nemlig broen over Buddingevej ved Lyngby st. Ifølge HTs oplysninger kunne en dobbeltdækker godt køre under broen, hvis den kørte i den inderste vognbane. Det har nu vist sig, at broen også dér er for lav, hvorfor dobbeltdækkerne røg af i svinget som en mulighed for linie 300S - og også for linierne 200S og 400S, hvis man, når disse udbydes, ville indsætte dobbeltdækkere, hvad der måske kunne være ønskeligt.

Det bliver nu heller ikke ledbusser, der skal køre på 300S. Derimod vil HT lade linien betjene med 13,7 meter-busser. Efter sigende skal MAN-ledbusserne fra 2. juli dette år erstattes med de Mercedes-ledbusser, der i dag kører på linie 250S. Fra sommeren 2001 skal disse så erstattes af nye 13,7 meter-busser.

Kilde: Jesper Kiby Denborg