Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2000

Busser erstatter S-tog i 14 uger

Af Thomas de Laine

I intet mindre end 14 uger af dette år vil S-togene mellem Ballerup og Frederikssund blive erstattet med busser. Ugerne er fordelt over året og ligger 4. marts-9. april, 17. juni-13. august og 14.-22. oktober. I disse perioder vil der i stedet køre fem buslinier.

Situationen var den tilsvarende i sommeren 1999, hvor S-togene på samme strækning var afløst af busser i en måned. På grund af S-togenes dårlige regularitet var folk dengang kede af at skille sig af med busserne igen! Nu kan de så glæde sig over, at de vender tilbage. De fem buslinier, der får numrene H1-H5, vil køre som følger:

Linie H1: Frederikssund st.-Østykke st.-Stenløse st.-Veksø Kirke-Måløv st.(-Ballerup st.). Der køres alle ugens dage i hele driftstiden, dog kun til Ballerup i weekenderne. Linien kræver 5 busser, også når der køres helt til Ballerup.

Linie H2: Frederikssund st.-Stenløse st.-Måløv st.(-Ballerup st.). Der køres alle ugens dage i hele driftstiden, dog kun til Ballerup i weekenderne. Linien kræver 4 busser, også når der køres helt til Ballerup.

Linie H3: Frederikssund st.-Måløv st. (uden stop). Der køres kun mandag-fredag i dagtimerne. Linien kræver 4 busser.

Linie H4: Ølstykke st.-Måløv st. (uden stop). Der køres kun mandag-fredag i dagtimerne. Linien kræver 3 busser.

Linie H5: Stenløse st.-Måløv st. (uden stop). Der køres kun i myldretiderne mandag-fredag og kun i aktuel retning, dvs. mod Måløv om morgenen og mod Stenløse om eftermiddagen. Linien kræver 2 busser. I forhold til sidste år har linien mistet stoppestedet ved Veksø Kirke.

Weekenderne i juni og august og den første og sidste weekend i juli kører busserne kun til Måløv st. Alle andre weekender køres helt til Ballerup.

Linieføringerne var de samme i 1999. Dengang var linie H2 og H3 de mest benyttede, og det var almindeligt, at linie H3 blev kørt med to busser pr. afgang i myldretiderne.

S-togslinie H afkortes i perioderne fra Frederikssund til Måløv og i weekender helt til Ballerup. Når busserne ikke erstatter toget helt til Ballerup alle dagene, skyldes det, at der ikke er plads til busserne på Ballerup st. mandag-fredag.

Busserne kører, som det ses, ikke til Veksø st. men standser ved Veksø Kirke. Veksø er også det eneste sted, hvor billettering skal ske hos chaufførerne. De andre steder vil det fortsat foregå i stationens billetsalg og ved automaterne. Kørestole og cykler kan ikke medtages i busserne. Den førstnævnte kategori henvises til HTs Handicap Service.

Banens brugere må efterhånden have vænnet sig til busserne. Ud over juli 1999 har der nemlig været adskillige weekender, hvor der har kørt to buslinier (kaldet H1 og H2) i stedet for togene. Der vil for øvrigt også være nogle weekender som disse ind mellem ovenstående lange busperioder. Det hele skyldes udbygningen af strækningen Ballerup-Frederikssund til dobbeltspor.

Kilder: DSBs hjemmeside [www.dsb.dk]; "På sporet af 1999", Holsund 1999.