Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2000

HT sætter prisen op

Af Thomas de Laine

Prisen for at lade HT sørge for transporten stiger gennemsnitligt med 5 pct., når den årlige prisregulering gennemføres 16. januar. Det er første gang i 10 år, at stigningen er større end løn- og prisudviklingen.

Begrundelsen for den udsædvanligt store stigning er, at HT kom til at give for meget rabat, da regeringen i oktober 1997 indførte statslige tilskud til en nedsættelse af taksterne i hele landet, oplyser HT. Ved den lejlighed gik flere end HT havde forventet over til periodekort og klippekort, og på disse former for rejsehjemler sparer man hhv. ca. halvdelen og en tredjedel i forhold til prisen for kontantbiletter. HTs indtægter er altså faldet af den grund.

Prisen for et gråt klippekort, altså et til alle zoner (7 eller flere) stiger med 15 kr., mens de blå og gule kort (2 hhv. 3 zoner) kun stiger 5 kr. HTs grundbillet til 2 zoner stiger fra 11 til 12 kr. På periodekortene kan bl.a. nævnes, at 30 dage til alle zoner (voksen) stiger fra 680 til 740 kr., altså 60 kr. De gamle klippekort kan fortsat bruges, så nu er der måske ligefrem lagt op til hamstring...

Kilde: HT-pressemeddelelse af 05.01.00