Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2007

Autokraft overtager Pan Bus

Af Thomas de Laine

Rutebil fra Pan Bus
En af Pan Bus' rutebiler på garageanlægget i Viborg. Foto: Jef F.P. Pallavicini, 13. februar 2006.

Pan Bus i Viborg er nu solgt til Deutsche Bahns datterselskab Autokraft, der i forvejen har 800 busser - hovedsageligt i Nordtyskland. Endnu et stort udenlandsk busselskab har således for alvor meldt sin ankomst på det danske marked for rutebuskørsel. Det danske selskab, der er stiftet i samarbejde med Abildskou i Århus, hedder i øvrigt AK Busser. Abildskou ejer 10 pct. af aktiekaptilen, mens tyskerne ejer resten.

Autokraft har forsøgt at komme ind i et stykke tid. Ifølge Børsen 19. juli købte Arriva bl.a. Veolias danske busselskab "for næsen af tyskerne". Men nu er det altså lykkedes via købet af Pan Bus, der har omkring 50 busser i Midtjylland.

Viborg Amts Folkeblad skriver, at det er strategiske overvejelser, der har fået Pan Bus' direktør Søren Holk Hansen til sælge. Han har gjort sig sine tanker om fremtiden for et lille selskab. "Skal Pan Bus overleve, har jeg vurderet, at det skal være i samarbejde med eller ejet af en større virksomhed. På den måde er det muligt at sikre arbejdspladserne og tryghed i ansættelsen for medarbejderne," siger Søren Holk Hansen.

Overtagelsen skulle blive offentliggjort en af de sidste dage i denne måned.

Kilder: Børsen 19.07.07; Viborg Amts Folkeblad 19.07.07 [http://www.viborg-folkeblad.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070719/VIBORG/707190143/1076/VIBORG, 28.07.07]