Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2006

Trafikselskabet på Sjælland er døbt

Af Thomas de Laine

Der har længe været spænding om, hvad navnet på det nye sjællandske trafikselskab ville blive. Forskellige rygter har svirret, men nu er sagen afgjort. Navnet er Movia, og logo'et er opbygget af to modsatrettede pile - et hyppigt tema i trafikselskabers logo'er.

Bag valget af navnet ligger bl.a. et ønske om at undgå særlige danske bogstaver. Herved kan navnet "brandes" internationalt, og det er muligt at bruge navnet som et domænenavn (hjemmesideadresse) på internettet uden problemer. Således er "Movia.dk" 19. oktober blev reserveret, oplyser DK-Hostmaster, der tildeler de danske domænenavne.

"Movia" skal tydeligvis signalere noget med bevægelse, og via-delen er et kendt ord i transportsammenhænge. Navnet er en sammentrækning af de latinske ord moveo, der betyder bevægelse og påvirkning, og via, der betyder vej, rute eller rejse. Navnet udtales "Mo-ví-a" med tryk på anden stavelse. "Via" alene benyttes i øvrigt af en del transportvirksomheder og bl.a. et dansk konsulentfirma, der netop beskæftiger sig med trafik. Movia passer i øvrigt som navn godt ind i samlingen, der i busbranchen bl.a. tæller Arriva, Veolia og Keolis.

Movia overtager 1. januar 2007 aktiviteterne fra HUR, VT og STS samt lokalbanerne fra amterne og HUR.

Kilde: Indlæg i forummet