Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2004

Tilbudsåbning ved Århus Amts 3. udbud

Af Thomas de Laine

Den 24. november udløb fristen for at indgive tilbud ved Århus Amts 3. udbud af buskørsel. 11 busselskaber gav i alt 89 tilbud på de ca. 43 pct. af amtets rutebilkørsel, som udbuddet omfatter.

Byderne var Abildskou, Fårup Rute og Turistbusser, De Grønne Busser, Todbjerg City, Wulff Bus, Bent Thykjær, City-Trafik, Svidt, Ketty og Villy's Buslinier, Connex Danmark og PP Busselskab.

Som det ses har Arriva Danmark ikke selvstændigt afgivet tilbud. Man lader altså Wulff Bus om at lægge billet ind på rutebilkørsel i Jylland.

Bustimeprismæssigt kan man notere sig betydelige forskelle - og ikke udelukkende til de store selskabers fordel. Et enkelttilbud på udbudsenhed 1 lyder på 479 kr. fra City-Trafik, 459 kr. fra Bent Tjykjær, 453 kr. fra Connex, 425 kr. fra Svidt, 416 kr. fra Wulff Bus og 407 kr. fra De Grønne Busser. Omvendt er Wulff Bus med 426 kr. billigst på kombination E. På samme kombination skal Bent Thykjær have 429 kr., Connex 449 kr. og Fårup Rute og Turistbusser 473 kr.

Nu er prisen jo ikke det eneste kriterium, når der skal vælges tilbud, men den plejer at være en ret god indikator for, hvordan kørslen bliver fordelt.

Afgørelse om fordeling af kørslen træffes af Århus Amts Udvalg for Miljø og Trafik i januar 2005, og indtil da ønsker amtet ikke at kommentere tilbuddene.

Kilde: Oversigt over indkomne tilbud fra Århus Amt, Trafikafdelingen