Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2004

VATs 6. udbud: Connex fortsætter i Kolding

Af Thomas de Laine

VATs 6. udbud blev delvist afgjort mandag d. 23. februar - men altså kun delvist. Resultatet blev, at Connex genvinder bybuskørslen i Kolding, mens en afgørelse for såvidt angår regional- og lokalruterne, er udskudt til bestyrelsens møde den 22. marts, idet bestyrelsen ønsker flere oplysninger.

Connex gav klart det billigste tilbud på bybuskørslen i Kolding. Der var faktisk langt op til nummer to og tre. VATs valg af Connex som fortsættende entreprenør kom derfor næppe som en overraskelse for de øvrige tilbudsgivere, der siden afleveringen af tilbuddene har kunnet sammenligne hinandens priser på den offentliggjorte liste over de indkomne tilbud.

Der var i alt 7 bydere på bybuskørslen, idet også City-Trafik, Bent Thykjær, Bække Buslinier, Rutebilselskabet Haderslev, Wulff Bus og Arriva Danmark bød. Ved valget af entreprenør tillægges også kvalitet og arbejdsmiljø vægt, hedder det fra VAT.

Bybusserne i Kolding kommer ved antagelsen af Connex' tilbud ikke til at koste VAT ca. 10 pct. mere end i dag som budgetteret, men kun ca. 1 pct. Over hele kontraktperioden svarer det til ca. 19 mill. kr. Kontraktperioden er i øvrigt 8 år, hvilket er en ganske lang kontraktperiode. De fleste andre steder, bruges 6-årige perioder - dog gerne med mulighed for forlængelse i 1-2 år.

VAT mener da også, at netop den lange kontraktperiode har været en medvirkende årsag til den lave pris. Desuden er det VATs strategi, at bussernes gennemsnitsalder skal stige fra 6 til 8 år.

Udover de ovennænte tilbudsgivere deltager Bjert Busser i udbuddet, men dette selskab har ikke budt på bybuskørslen i Kolding.

Kilder: Nyheder på VATs hjemmeside 23.02.04 [http://www.vat.dk/presse137.htm, 23.02.04]; oversigt over indkomne tilbud ved VATs 6. udbud, rev. 10.02.04, 23.02.04