Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2003

Ringbanen og Flintholm station forsinket

Af Thomas de Laine

Ringbanen bliver et helt år forsinket, så den først kan tages i brug i 2006. Det skyldes ifølge Politiken.dk d. 3. august, at den planlagte Ny Ellebjerg st. er blevet ændret til at have bedre adgangsforhold med bl.a. tuneller i stedet for trapper. På nuværende tidspunkt er Ringbanen blevet ca. 240 mill. kr. dyrere. Det oprindelige budget var på 1,5 mia. kr.

Flintholm station bliver ikke helt så forsinket, men den kan ikke åbne før jul som planlagt. Her er det problemer med det store glastag, der er årsagen. Det er blevet mere kompliceret end forventet, og konstruktionen har aldrig været prøvet før. Man regner dog med at kunne tage stationen i brug i januar 2004.

Metroens etape 2b foran tidsplanen
Den forsinkede åbning af Flintholm station harmonerer ikke så godt med, at metroen til gengæld muligvis åbner før tiden, f.eks. allerede i oktober. Problemet er dog ikke større, end at togene blot kan køre forbi stationen, indtil den er færdig.

HURs omlægninger af busnettet vil til gengæld først blive gennemført 13. december uanset metroens åbningstidspunkt, da busselskaberne skal have detailkøreplaner tre måneder før iværkssættelse, og metroens åbningstidspunkt endnu ikke er kendt. Dermed rammer busnedskæringerne altså også senere end forbedringerne af metroen, hvilket ikke er så heldigt.

Kilde: Politiken.dk 03.08.03 [http://politiken.dk/visArtikel.iasp?PageID=279740; 03.08.03]