Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2001

Frederikssund-tog afløses påny af busser

Af Thomas de Laine

Til sommer vil S-togene på Frederikssundsbanen igen blive erstattet med busser. Der er tale om en periode på ca. to måneder, som sidste år, men strækningen bliver noget kortere.

Fem weekender i marts, april og maj vil der køre busser mellem Veksø og Frederikssund. Derpå følger så den lange busperiode fra 16. juni til 13. august. I perioden 18. juni-6. juli kører busserne mellem Stenløse og Frederikssund. Derefter kører de 9. juli-13. august mellem Ølstykke og Frederikssund. I weekenderne 16.-17. juni og 7.-8. juli køres med busser mellem Veksø og Frederikssund.

Kørslen er blevet udliciteret, og denne gang er det De Hvide Busser, der har vundet. Sidste år var det City-Trafik, der dog betjente sig af underentreprenører. Mon ikke også, det bliver nødvendigt for De Hvide Busser?

Arbejdet skal efter planen være helt færdigt i efteråret 2002. Derefter bliver der 10-minuttersdrift helt til Frederikssund. Mellem Ølstykke og Stenløse bygges desuden en ny station, der får navnet Gl. Toftegård. Ultimo november 2000 åbnede den første del af udbygningen til Veksø st.

Kilde: DSB i dag 27.02.01