Myldretid.dk (til forsiden)  
  Forside   Nyheder   Baggrund & historie   Billeder   Garagefakta   Busbasen   Vognlister
  Opdateringer   Om Myldretid.dk   Kontakt

  Du er her: Forside > Nedlagt forum (2005-08) > Bevaring af busser

Bevaring af busser

 Svend Christensen (skrevet 2006-01-26 11:12)| Link 
I tråden "Buskanon" har Frank Pedersen et udmærket indlæg om bevarelse af busser. I samme tråd anfører forskellige andre skribenter et ønske om bevaring af busser med bestemte numre. Jeg vil derfor forklare lidt om Sporvejsmuseets anskaffelsespolitik. 
 
De vogne der bevares, skal repræsentere en bestemt type fra et givet trafikselskab. Hvis vi har valget mellem anskaffelse af flere vogne, må vognens tekniske stand veje tungest. Hvis flere vogen er lige gode, er der intet i vejen for at vi vælger et "sjovt" nummer - eksempelvis den første i serien, den sidste eller lignende. Hvis vognen med det "sjove" nummer er i ringere stand, må den fravælges. Vi vil ikke gentage HT-museums fejl med at vælge at bevare ledbus 801, der var ringere end andre vogne i samme serie, bare fordi 801 også var nummeret på den første ledsporvogn hos KS. 
 
Når vi vælger typer, betyder det ikke så meget, om den valgte vogn faktisk har kørt på bestemte linjer, bare den pågældende type har gjort det. Derfor vil vi uden betænkning skilte en vogn som linje A, hvis typen har kørt på linje A, selv om den konkrete vogn måske har henslæbt hele sit aktive liv på linje B og C (indsæt selv relevante linjenumre i forhold til konkrete vogne), så længe vognen fremstår i den bemaling tilsvarende vogne brugte på linje A.  
 
Sporvejsmuseet kan desværre ikke bevare enhver variant i flere eksemplarer for derved at dække alle linjer i alle tidsperioder. Så må vi leve med, at enkelte entusiaster måske korser sig og siger: "Hvor forfærdeligt, vogn 7890 har da aldrig kørt på linje 59!" eller noget i den retning. Det vigtige er at typen har kørt på den pågældende linje.  
 
Nå jeg konsekvent har skrevet "vogne" og ikke "busser" er det fordi museets politik på området ogsø gælder for sporvogne. 
 
Med venlig hilsen 
Svend Christensen, bestyrelsesmedlem 
Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm

Der kan ikke skrives nye indlæg til dette emne.

 Opdateret sidst:
26. januar 2006

 

 Forum
Pil Der er 5.594 arkiverede forumindlæg.

Emneoversigt

Forummets aktivitet

 
Tilbage til toppen

Forside | Nyheder | Baggrund & historie | Billeder | Garagefakta | Busbasen | Vognlister
Opdateringer | Om Myldretid.dk | Kontakt


Denne sides adresse (URL): http://myldretid.dk/forum/emne/250
Copyright © 1999-2022 by Thomas Mark de Laine (admin@myldretid.dk), all rights reserved.