Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2019

Umove overtager De Blaa Busser i Skive

Af Thomas de Laine

De Blaa Busser 29 i garagen i Skive
Endnu i 2006 rådede De Blaa Busser i Skive over en Leyland-DAB serie 6-bybus, som man kunne være heldig at opleve indsat som reservebus på bybusserne i Skive. Her ses vognen på De Blaas garageanlæg på Bilstrupvej 13. februar 2006. Foto: Jef F.P. Pallavicini.

Landets største private busselskab Umove indgik kort før jul en aftale om køb af alle aktierne i De Blaa Busser i Skive. Dermed vokser Umove med ca. 85 busser og 140 medarbejdere inden for kontraktkørsel med rutebusser, turistkørsel og privat bustransport. I forvejen har Umove omkring 600 busser og en årlig omsætning på knap 700 mio. kr. I 2017 omsatte De Blaa Busser for 82,7 mio. kr.

De Blaa Busser i Skive er mere præcist selskabet "A/S Jens Jensen & Sønner". Det er en familievirksomhed, som indtil nu har været ejet af direktør Henning Holmgaard Jensen, der var tredje generation. Selve Umoves overtagelse sker pr. 10. januar 2019. Over de seneste godt fem år har Umove overtaget Thykjærs store busselskab med kørsel i Jylland samt Fjord-bus og De Hvide Busser i Hovedstadsområdet.

Det er anden gang på få måneder, en gammel "blå" rutebilforretning skifter ejer. I efteråret købte Nobina nemlig De Blaa Omnibusser i Holte, der ligesom De Blaa Busser i Skive er grundlagt i 1920'erne. Skive-virksomheden begyndte med, at Jens Jensen i 1927 begyndte at køre en bilrute mellem Skive og Viborg. Fra 1945 kørte virksomheden desuden bybussen i Skive, og det var også i 1940'erne, at anden generation - sønnerne Svend, Knud og Jørgen - kom ind i firmaet. Det nuværende garagekompleks på Bilstrupvej i Skive blev bygget af De Blaa Busser og havde indflytning i 1965. Henning Jensen, søn af Svend Jensen, trådte ind i virksomheden i 1982 og blev direktør i 1997. Gennem årene er forretningen vokset en del, og man har klaret ærterne efter indførelsen af licitationer med fortsat kontraktkørsel for først Viborg Amts Fælleskommunale Trafikselskab (VAFT) og siden 2007 for Midttrafik. Bybuskørslen i Skive måtte De Blaa dog vinke farvel til i 2016 efter 70 år.

Kilder: Umove.dk 21.12.18; oplysninger på Deblaabusser.dk; CVR-registret