Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2008

Netbus har købt Tylstrup Busser

Af Thomas de Laine

Tylstrup-bus i Sæby
Tylstrup Bussers farverige bemaling er nok snart historie. Foto i Sæby: Jeppe Steensgaard.

Netbus har igen været på opkøb: Fra 1. januar er alle aktierne i det nordjyske busselskab Tylstrup Busser overtaget. Det betyder, at Netbus er vokset med 74 busser og 140 medarbejdere. På bare to år er Netbus i Danmark således blevet syvdoblet og har nu 159 busser.

I forbindelse med købet af Tylstrup Busser har Netbus' adm.dir. Erik Hein udtalt, at Tylstrup Busser er en forretning med kvaliteten i top. Det nordjyske busselskab har da f.eks. også prøvet at modtage Nordjyllands Trafikselskabs pris for bedste kvalitet. Netbus ønsker at føre ånden videre, og har ansat ligeledes nordjyske Per Jeppesen, der kommer fra en ledende stilling i Arla, til at drive den nordjyske afdeling.

Netbus Danmark er ejet af norske Nettbuss, der har en fjerdedel af det norske busmarked og desuden kører i Sverige. Nettbuss' ejere er de norske statsbaner, NSB.

Familiefirma i tre generationer
Tylstrup Bussers nu tidligere ejer Leif B. Larsen begrunder over for avisen Nordjyske salget med den stadigt hårdere konkurrence på busmarkedet. Efter sigende har virksomheden været til salg i et års tid.

Det er et ældre firma, Netbus har erhvervet. Historien kan føres tilbage til 1930'erne, hvor Leif B. Larsens morfar, Holger Christensen, begyndte med buskørsel i Nørhalne. Han opkøbte i 1971 Vildmose Bilerne, der svarer til det senere Tylstrup Busser. Leif B. Larsens forældre overtog forretningen i 1973, og fra 1981 blev Leif B. Larsen medejer. Han overtog familiefirmaet i 1990, og senere i 1990'erne opkøbte Tylstrup Busser en række mindre vognmandsvirksomheder i Nordjylland. Endvidere er omfattende turistbuskørsel vokset frem siden 1984.

Kilder: Pressemeddelelse fra Netbus 11.01.08; NTs blad På Vej nr. 2, maj 1998; Nordjyske 11.01.08 [http://www.nordjyske.dk/Nyheder/erhverv.aspx?ctrl=10&data=4%2c2629861%2c5%2c3&count=1, 11.01.08]