Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2004

Aalborg er Europas bedste til ny mobilitetskultur

Af Thomas de Laine

"Mobility management" hedder en disciplin, der bl.a. går ud på at flytte folk over i mere miljøvenlige transportformer. Herhjemme arbejder bl.a. HURs såkaldte pendlerkontor med mobility management, hvor man f.eks. udarbejder transportplaner for virksomheder.

Og nu har den nordjyske hovedstad Aalborg fået pris for at være den førende blandt 19 byer i kategorien "Ny mobilitetskultur" i forbindelse med det EU-støttede Civitas-program - et demonstrationsprogram, der går ud på at skabe renere og bedre transport i byer.

19 europæiske byer deltager i programmet, og Aalborg Kommune og Nordjyllands Trafikselskab har fået prisen for den kollektive trafikplan med nye tiltag så som "kompaktterminal" ved Aalborg Banegård, realtidsinformation, metrobussystemet (en nordjysk version af stambusideen) og Aalborg nærbane.

Disse tiltag har givet en radikal ændring, forbedring og tilpasning af den kollektive trafik i Aalborg, så den er blevet mere efterspørgselsorienteret og "sætter ny standard for kollektiv trafik i middelstore europæiske byer". Delebilprojektet, der sker i samarbejde med Hertz, omtales endvidere som et godt eksempel på offentlig-privat-samarbejde.

Det var den hollandske transportminister fru Carla Peijs, der overrakte prisen ved det årlige møde i Civitas' forum i Rotterdam.

Kilde: Pressemeddelelse fra Aalborg Kommunes tekniske forvaltning, 19.11.04