Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2002

Festivitas og motionsløb ved metroens åbning

Af Thomas de Laine

Lørdag d. 19. oktober gør Hendes Majestæt Dronning Margrethe turen til Ørestad station. Her står hun som den første på et metrotog, der kører til Kongens Nytorv. Indvielsen finder sted på Kongens Nytorv om formiddagen.

Hele weekenden bliver der festivitas i anledning af metroens åbning. Flere af de steder, hvor der åbner nye metrostationer, bliver der lokale festivaler lørdag kl. 10-22.

Der bliver naturligvis også mulighed for at prøve at køre med metroen. Ørestadsselskabet forventer, at cirka 100.000 mennesker vil prøve metroen. For at de ikke skal gøre det samtidigt, kræves der adgangstegn, der giver adgang på bestemte tidspunkter. Prisen for et sådant tegn bliver 20 kr., og tegnene sælges fra cirka tre uger før metroens åbning.

Endvidere bliver der gratis adgang til at køre med til- og frabringertransport til metroen begge dagene 19.-20. oktober.

Motionsløb
Søndag d. 20. er der arrangeret motionsløb rundt mellem metrostationerne. Det begynder kl. 10 på Kongens Nytorv, og er arrangeret af Jyllands-Posten, Dansk Røde Kors og Københavns Idræts Forening. Der er et løb på 21 km og et børneløb med to forskellige distancer. Løbet forventes at få mindst 5000 deltagere.

Kilder: Metroens hjemmeside [http://www.orestadsselskabet.dk/public/ntruntimemodule.asp?Publisher=2&Language=da&PageID=1613] 27.08.02; JP-København 06.08.02