Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2002

DAB solgt til Vest-Buss

Af Thomas de Laine

Efter syv års ejerskab skiller Scania sig nu igen af med DAB i Silkeborg i forbindelse med en omstrukturering af Scanias busdel. Køberen er norsk-brasilianske Vest-Busscar AS, der i foråret blev dannet som et jointventure mellem norske Vest-Buss og brasilianske Busscar Onibus. Sidstnævnte bygger 6700 busser årligt, mens Vest-Buss bygger 200.

Målet for Vest-Busscar er at erobre markedsandele i Norden og Europa for bl.a. busser til landevejene. Der kører allerede en del Vest-busser i Danmark, næsten alle i form af rutebiler. Et vigtigt led i strategien skulle ifølge Jyllands-Posten være overtagelsen af DAB. Scania Busser Silkeborg (DAB) har i dag 190 medarbejdere og bygger mere end 100 busser om året. I de senere år har DAB dog tabt markedsandele til Volvo/Aabenraa.

DAB, Dansk Automobil Byggeri, har bygget busser i Silkeborg siden 1911, hvor fabrikken blev grundlagt af I.W. Darr. Siden har fabrikken haft flere ejere, bl.a. Leyland og United Bus. Siden 1994 har Scania været ejeren, og i denne periode er de fleste af DABs "egne" modeller erstattet af Scanias Omni-serie, der består af lavgulvsbussen OmniCity, laventrébussen OmniLink og rutebilen OmniLine. Det bliver spændende at se, hvilke busser, der fremover skal bygges i Silkeborg.

Kilder: Jyllands-Posten 21.12.01; Busfrontens mailingliste 21.12.01