Myldretid.dk (til forsiden)  
  Forside   Nyheder   Baggrund & historie   Billeder   Garagefakta   Busbasen   Vognlister
  Opdateringer   Om Myldretid.dk   Kontakt

  Du er her: Forside > Nedlagt forum (2005-08) > Information om Allan Ørving

Information om Allan Ørving

Registreret medlem siden 5. juni 2005.

Allan Ørving har skrevet følgende indlæg i forummet:

 Movias linjeændringer 2008 i Hovedstaden (2008-04-13 18:00)
Linje 25 er kategoriseret som en "almindelig buslinje" og har således produktfarven "HT-gul" - ikke grøn, som Thomas skriver. I kortmaterialet på Movias hjemmeside er ruten ganske vist optegnet i grønt, men det er udelukkende for at fremhæve linje 25 blandt de mange andre buslinjer i København. På et af Thomas (gode) fotos, http://myldretid.dk/billeder/vis_billede.php?foto_id=2113, ses tydeligt på stoppestedsstanderen, at linje 25 har et HT-gult stoppested. At linjen så betjenes med servicebusmateriel, der normalt har produktfarven lysegrøn er en anden sag...

 Movia-linjeændringer (2007-11-15 11:42)
Thomas skriver d. 30. september 2007, at busserne på linje 4A i retning mod Femøren st. kører en slags sløjfekørsel ind over Sundbyvester Plads for at komme til højre ad Wibrandsvej. 
 
Årsagen er, højresvingsbanen er for smal til, at 13,7 meter busserne kan svinge til højre. De kan sådan set godt være der, men r*ven svinger ud i 2. vognbane, når en bus tager 90 graders svinget ad Wibrandsvej. Det er selvfølgelig en farlig situation. 
 
Højresvingsbanen kan ikke uden videre udvides, fordi der står en mast til vejbelysning netop der, hvor svingbanen skal udvides. Derfor er det et større projekt at få forholdene i orden med inddragelse af både DONG og Vej & Park. Indtil videre har man valgt den gratis, men også tidskrævende, ekstra karruseltur ind over Sundbyvester Plads.

 Mystik på linje 600S (2005-06-05 01:09)
Jeg vil tillade mig at bidrage til forvirringen. Der er nemlig flere former for ekstrakørsel i HUR. 
 
I Køge og Roskilde indgår fast hhv. 6 og 5 vogne i de kørselsudbud, som entreprenørerne med jævne mellemrum byder på. Vognene kaldes for ekstrakørsel, primært fordi de benyttes til kørsel på en lang række buslinjer. 
 
I Roskilde kører de 5 vogne bl.a. på linje 561P, 605, 358, 117, 232, 233 mfl. - jeg kan ikke huske alle sammen. Dette til trods for, at alle buslinjer (undt. 233) har faste driftsvogne. Ekstravognene er til for at få planerne til at gå op f.eks. så alle får morgenture til mødetid kl. 8. 
 
I Køge er situationen magen til. Busserne kører hovedsagelig på linje 243, men det bliver også til ture på andre buslinjer i området. 
 
Derudover disponerer HURs trafiktjeneste målt i kroner og ører over et vist antal vogne, som de indsætter efter behov. Det er eksempelvis på linjer, hvor behovet er størst mellem efterårsferien og påskeferien. Disse vogne indgår ikke som en del af de sædvanlige kørselsudbud. Vognene kører på en standardkontrakt, som er noget dyrere end en sædvanlig, men kan til gengæld indgås og ophæves med kort varsel, f.eks. 14 dage. Derfor kan det som regel betale sig for især de store entreprenører at have nogle ekstra vogne indenfor rækkevidde evt. som reservebusser. 
 
Eksemplet fra Køge er et af de "grimme". Linje 252, Ringsted - Køge, samler mange passagerer op om morgenen i retning mod Køge. Der er selvfølgelig mange pendlere, men også gymnasieelever og elever til Teknisk Skole med busserne. Så udover den afgang, der fremgår af VT's køreplan, så indsætter Arriva Ringsted en ekstrabus på alle skoledage. Derudover har HURs trafiktjeneste en ekstrabus, som vistnok kører fra Bjæverskov til Køge. Derfor kan man af og til se tre busser i rap, selv om kun den ene fremgår af køreplanen. 
 
Tilsvarende ekstrakørsel kørte i mange år mellem Hovedbanegården og Nyhavnsbroen i København, hvor busserne supplerede linje 10 og 650S (og i princippet også linje 1 og 2A). I dag har metroen forlængst snuppet en god bid af "kagen", så ekstrabusserne er ikke længere nødvendige.

 Opdateret sidst:
13. april 2008

 

 Forum
Pil Der er 5.594 arkiverede forumindlæg.

Emneoversigt

Forummets aktivitet

 
Tilbage til toppen

Forside | Nyheder | Baggrund & historie | Billeder | Garagefakta | Busbasen | Vognlister
Opdateringer | Om Myldretid.dk | Kontakt


Denne sides adresse (URL): http://myldretid.dk/forum/vis_bruger.php
Copyright © 1999-2024 by Thomas Mark de Laine (admin@myldretid.dk), all rights reserved.