Myldretid.dk (til forsiden)  
  Forside   Nyheder   Baggrund & historie   Billeder   Garagefakta   Busbasen   Vognlister
  Opdateringer   Om Myldretid.dk   Kontakt

  Du er her: Forside > Busbasen > Vejledning > Anvendte forkortelser

Anvendte forkortelser

I Busbasen og vognlisterne anvendes følgende forkortelser:

1. indreg.Første indregistreringsdato, dvs. den dag bussen for første gang er blevet indregistreret. Her tages ikke hensyn til senere omregistreringer. En bus er ofte først sat i trafik noget efter indregistreringsdatoen. Første indregistreringsdato skal ikke forveksles med leveringsdato eller typepladedato (DAB-busser). Indregistreringsdatoen skrives som år-måned-dag, f.eks. 1992-04-16 (16. april 1992), men kan indtastes i formatet dag.måned.år også, f.eks. 16.04.1992.
bustype/chassisTypebetegnelse for bustypen. Ofte navnet på chassistypen. Oversigt over bustyper i Busbasen
byggenr.Bussens byggenummer el. karrosserinummer. Der er tale om en form for serienummer, som bussen byggested anvender.
byggestedNavnet på den karrosseri- eller samlefabrik, hvor bussen er bygget. I Busbasen og vognlisterne angives normalt blot byggestedet og ikke den specifikke karrosserimodel. Oversigt over byggesteder i Busbasen
døreDørarrangement el. dørplacering (forkortes sommetider "dørpl."). Angiver bussens antal og placering af døre. Skrives som foran forakslen, mellem akslerne og bag bagakslen adskilt af bindestreger. Eksempelvis betyder 2-2-1 dobbelte fordøre, dobbelte midterdøre og en enkelt bagdør. For ledbusser angives dørarrangementet som eks. 1-1/1-0, der betyder enkelte for- og midterdøre i det forreste led, og enkelt midterdør og ingen bagdør i det bageste led.
nr.Internnummer (internnr.). Bussens eget vognnummer, der som regel bl.a. sidder over venstre forlygte.
reg.nr.Registreringsnummer (nummerplade), også kaldet "politinummer". (Ledbusser indregistreret før 1. juli 2000 havde oprindeligt et særskilt nummer for bagvognen. Dette er angivet efter en skråstreg i historikken for hver enkelt bus.)
stelnr.Bussens stelnummer, chassisnummer eller VIN-kode. Der er tale om en form for serienummer. Nyere busser har alle såkaldte VIN-koder, som er stelnumre på 17 tegn, der både identificerer den enkelte bus, dens fabrikat og trafikart mv.

 Opdateret sidst:
5. marts 2009

 

 Busbasen
Søg i Busbasen

Statistik for Movia-busser

Opdateringer af Busbasen

Status for opdateringer af Busbasen

Hjælp til Busbasen

Anvendte forkortelser

 
Tilbage til toppen

Forside | Nyheder | Baggrund & historie | Billeder | Garagefakta | Busbasen | Vognlister
Opdateringer | Om Myldretid.dk | Kontakt


Denne sides adresse (URL): http://myldretid.dk/busbasen/forkortelser.php
Copyright © 1999-2018 by Thomas Mark de Laine (admin@myldretid.dk), all rights reserved.