Myldretid

Menu

Denne artikel er forældet. Indholdet var korrekt på det tidspunkt, hvor den blev skrevet, men artiklen opdateres ikke længere.

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

Baggrund & historieForældede artikler

Fakta om Fris Busser

Af Thomas de Laine

Fris Busser er et af de familieforetagender, som der var mange flere af, inden licitationerne begyndte. Mange af disse er gennem tiden bukket under i konkurrencen, og Fris Busser er ikke gået ram forbi. Den 28. maj 2000 må firmaet lukke efter knap 70 år i branchen.

I 1931 begyndte den nuværende direktør Steen Fris' bedstefar, Anders Johan Fris, at køre rutebil. Senere overtog Steen Fris' far forretningen, og i 1970 overgik den så til Steen Fris, der bliver den sidste direktør.

Fris Busser kører for Århus Amt på rute 119 Århus-Hornslet(-Ørsted). Selskabet har til huse i udkanten af Hornslet i Rosenholm Kommune nord for Århus. Der er 25 ansatte og 14 busser, hvoraf de to er ledbusser. Busserne er i en mørkegul farve, der minder om den bemaling nyere Århus-bybusser har. På front og sider står der "FRIS". Ved Århus Amts 2. udbud tabte Fris Busser rute 119 til Wulff Bus. Dette selskab overtager kørslen fra og med køreplanskiftet d. 28. maj i år. Herefter har Steen Fris kun en modelbus tilbage, fortæller han i avisartikel.

Endelig skal det nævnes, at Steen Fris selv kører en tur på rute 119 dagligt (afgangen fra Hornslet mod Århus kl. 07:15), for at have så godt et kendskab til kunderne og selskabet som muligt.

Tak til Peter Berggrén Brandsen, der har leveret oplysningerne til denne omtale!