Myldretid

Menu

Garagefakta ➜ Historiske garager ➜

Fakta om HT Driftsområde Roskilde (historisk)

Industrivej 45, 4000 Roskilde

HTs garageanlæg i Roskilde åbnede i januar 1978 og erstattede bl.a. brugen af DSB-garagerne på Valby Langgade og enkelte mindre garager og pladser som f.eks. et garageanlæg ved Taastrup station, der blev revet ned for at gøre plads til S-togsforlængelsen fra Taastrup til Høje Taastrup.

Da flere af HTs entreprenører tilsammen dominerede busdriften i Roskilde, havde HT Driftsområde Roskilde ikke så meget kørsel, som man måske skulle forvente for en HT-garage i en by af Roskildes størrelse. Garagen stod dog for driften på den store linje 123 mellem Roskilde og Valby samt visse andre linjer med udgangspunkt i Roskilde, Hedehusene eller Taastrup, herunder buskørslen mellem Roskilde station og RUC, der havde et betydeligt omfang frem til åbningen af Trekroner station i 1988.

Ved HTs 3. udbud blev det meste af driftsområdets kørsel privatiseret. Linjerne blev vundet af Linjebus, der placerede dem på sin egen nærliggende garage på Navervej i Roskilde. HT Driftsområde Roskilde nedlagdes derfor 1. april 1992. HT-Busdivisionen beholdt selv linje 123, som samme dato flyttedes til Driftsområde Ballerup.

En af konsekvenserne af privatiseringen var, at HT-Busdivisionen fik en del overtallige busser, og efter lukningen fungerede garageanlægget i Roskilde i flere år som "buskirkeg√•rd". HT solgte dog anlægget i 1996, og der er ikke længere busser på stedet, som i 2018 bl.a. fungerer som tankstation for lastbiler.

HT Driftsområde Roskilde
HT Driftsområde Roskilde (1978-1992).