Myldretid

Menu

Billeder

Ophavsret

Billederne på Myldretid er beskyttet af ophavsret. Læs her, hvad det betyder.

Hvad er ophavsret?

Fotografier er beskyttet af lov om ophavsret ligesom f.eks. bøger, artikler og malerier. Det betyder, at man ikke må kopiere dem og anvende dem i f.eks. en Facebook-gruppe, på sin egen hjemmeside, i et blad eller lignende uden tilladelse fra fotografen. Hvis man - efter aftale - bruger et billede, skal man normalt nævne fotografens navn i tilknytning til billedet.

Man må til gengæld gerne tage kopier til egen, privat brug. Man må f.eks. gerne kopiere billederne til sin harddisk, lave udskrifter til sin opslagstavle osv., men man må ikke offentliggøre, sælge eller distribuere dem, ligesom man ikke må påstå, at man selv har taget billederne.

Bemærk, at ophavsret er noget, man automatisk har. Det er ikke noget, der skal købes (ligesom et patent eller et varemærke), eller noget, man kun har, hvis man angiver copyrightinformation eksplicit (som nederst på alle sider på Myldretid). Ovenstående er med andre ord gældende for alle hjemmesider, ikke kun Myldretid.

Brug og offentliggørelse af billeder

Ønsker du at bruge, dvs. offentliggøre, et billede fra Myldretid, skal du først indhente tilladelse fra fotografen. Det gælder også brug på sociale medier som f.eks. Facebook.

Fotografens navn står ved hvert enkelt billede. En stor del af billederne på Myldretid er taget af Thomas de Laine, som kontaktes direkte via kontakt-siden.

Er du i tvivl om, hvem du skal spørge om lov for at bruge et bestemt billede, eller ved du ikke, hvordan du kommer i kontakt med fotografen, kan du også skrive via kontakt-siden - så vil Myldretid så vidt muligt formidle kontakten. Bemærk, at du stadig ikke har lov til at anvende et billede, hvis det er mislykkedes at komme i kontakt med fotografen.

Når du sender billeder til brug på Myldretid

Myldretid viser gerne andre fotografers billeder. Det sker altid efter aftale med fotografen og med angivelse af fotografens navn. Send derfor også kun billeder til Myldretid, som du enten selv har taget, eller som du har en aftale om, at du må lade offentliggøre, f.eks. fordi du har overtaget eller arvet en fotosamling.