Myldretid

Menu

Garagefakta ➜ Historiske garager ➜

Fakta om Vasbygade garage (historisk)

Vasbygade 18, 2450 København SV

Veolia-bus i Vasbygade
En af Veolias busser på opstillingspladsen i Vasbygade 17. juli 2006. Foto: Thomas de Laine.

Combus etablerede garageanlægget i Vasbygade forud for overtagelsen af kørslen på selskabets første HT-kontrakt i september 1997. Placeringen på DSB Gods' arealer var næppe helt tilfældig, når man tager Combus' fortid som DSB busser i betragtning. Combus havde fra begyndelsen mange gasbusser stationeret i garagen, som derfor i visse kredse også kaldtes "Gasbygade".

1. maj 2001 overtog Connex anlægget sammen med Combus' kørsel i Hovedstadsområdet. Efter nogle år var det egentlig besluttet at nedlægge garagen, hvorfra en del kørsel i oktober 2006 flyttedes til det genåbnede garageanlæg i Valby, mens de øvrige linjer i 2008 var tænkt flyttet til et nyt garageanlæg i Nordhavnen. Connex, der i 2006 var blevet til Veolia, valgte dog i 2007 at opgive det danske marked for buskørsel, hvorfor busselskabet solgtes til Arriva, som overtog det 1. september 2007. Nedlæggelses- og flytteplanerne blev ikke til noget i første omgang, og Arriva kørte videre fra Vasbygade-anlægget, som senest 1. december samme år fik linjerne fra Valby-anlægget flyttet tilbage.

Arriva nedlagde imidlertid Vasbygade garage 11. januar 2009. Linjerne fordeltes til andre garager, bl.a. en nyoprettet garage på Amager. Trods den omfattende byudvikling i området ligger garagepladsen på Vasbygade der stadig 10 år efter i januar 2019, hvor en del af området bruges af turist- og sightseeingbusoperatører.

Vasbygade garage
Garagepladsen ved Vasbygade. Umiddelbart nordvest for pladsen findes i dag metrocityringens kontrol- og vedligeholdelsescenter.