Myldretid

Menu

Garagefakta ➜ Historiske garager ➜

Fakta om HT Driftsområde Kokkedal (historisk)

Kokkedal Industripark 3, 2980 Kokkedal

Kokkedal-bus på linje 150S ved Nærum st.
En af Kokkedals ledbusser på linje 150S ved Nærum st. 16. februar 1998. Foto: Thomas de Laine.

Busanlægget i Kokkedal blev bygget af HT og taget i brug i 1987. Garagen var næsten nabo til HTs Hørsholm garage, der dog fra 1. april 1992 blev fraflyttet af HT og udlejet til Linjebus. Driftsområde Kokkedal fulgte derimod med Busdivisionen og Bus Danmark ind i Arriva i 1999. Kokkedal var en periode i 1990'erne sammen bl.a. Hørsholm og Hillerød garager en del af HTs Driftsområde Nord.

Kokkedal kørte bl.a. i en årrække motorvejsbusserne mellem Kokkedal/Hørsholm/Gl. Holte og København ad Helsingørmotorvejen - de linjer, der gennem tiden har heddet 75E, 173E, 150S og 15E - og har bl.a. i denne forbindelse haft mange ledbusser. Derudover har garagen stået for driften af en mængde mere "lokale" nordsjællandske linjer. Med tiden fik Kokkedal også ansvaret for busdriften i et noget større område end oprindeligt. F.eks. blev bybusserne i Helsingør flyttet til Kokkedal garage i april 1994, da HTs garageanlæg i Helsingør blev lukket.

I løbet af 00'erne tabte Arriva dog i etaper mere og mere kørsel i Nordsjælland, og i 2007 blev det meste af den resterende kørsel flyttet til Ryvang, herunder den store linje 150S. Samme efterår overgik de tilbageværende linjer, bl.a. Helsingør bybusser, til De Hvide Busser efter et udbud, og garagen blev nedlagt 21. oktober 2007. Den fungerede en periode herefter som "buskirkegård".